Шоста хвиля "накрила" Україну

                                                     

 Новий 2018-2019 навчальний рік привітно зустрічає  шосту хвилю Проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація» (надалі – Проект). До участі у Проекті зареєструвалися вже майже 690 ЗНЗ із 397 населених пунктів України. Щодня кількість шкіл-учасниць зростає.  

Заявки на участь в інноваційній абсолютно безкоштовній програмі дистанційного навчання (ПДН) подали 327 нових ЗНЗ, які не брали участі у п’ятій хвилі Проекту. Серед областей із найбільшою кількістю нових ЗНЗ: Львівська (75 шкіл)Запорізька (32 шкіл) та Донецька (28 шкіл).

За менше ніж два місяці з початку Проекту створено 13 міжрегіональних класів, з учнями яких  вже проведено тренінг зі створення успішних команд. У листопаді учні цих класів візьмуть участь у Днях енергоефективності у м. Дніпрі, а далі – продовження навчання з енергозбереженняі та житлово-комунального управління, гра «Розумний будинок», різноманітні конкурси, тощо. 

І це далеко не все: на учнів пілотних ЗНЗ очікують ще багато нових цікавинок завдяки спільним зусиллям компанії ДТЕК, яка фінансує Проект, та Інституту місцевого розвитку, який його успішно впроваджує на теренах України. 

Учасники Проекту долучилися до конкурсу «Посади дерево», який завдяки їхній зацікавленості та бажанню зробити власний внесок у озеленення планети, невдовзі буде продовжено (варто спостерігати за нашими новинами). 

Школи знову змагатимуться у зменшенні споживання електроенергії, а учні разом із батьками економитимуть енергоресурси вдома.

Не зволікайте, приєднуйтеся до вивчення курсів практичної спрямованості: курсу за вибором «Основи енергопостачання та енергозбереження» (для учнів 6-8 класів) і факультативного курсу «Абетка з основ житлово-комунального управління» із грою «Розумний будинок» (для учнів 9-11 класів). 

Нагадаємо, що опанування цих, схвалених МОНУ курсів, сприятиме формуванню в учнів українських шкіл таких компетентностей, які допоможуть їм орієнтуватися і досягати успіху як  у складних реаліях сьогодення, так і подальшому дорослому житті. І, як ви вже зрозуміли, для найактивніших і найуспішніших, окрім навчання, у нас передбачені розвиваючі тренінги,  захоплюючі подорожі, цікаві знайомства та участь у нових Проектах!

Реєстрація на шосту хвилю Проекту продовжується! YOU ARE WELCOME!