Нові реалії – оновлені навчальні курси

  Курс за вибором «Основи енергопостачання та енергозбереження» для учнів 6-8 класів та факультативний курс «Абетка з основ житлово-комунального управління» для учнів 9-11 класів актуалізовано відповідно до реалій сьогодення.  

   Як ми вже відмічали, однією з переваг упровадження програми дистанційного онлайн-навчання (ПДН) Проекту «Енергоефективні школи: нова генерація» (далі – Проект), є можливість щонової хвилі Проекту надавати учням актуалізовану інформацію з питань реформування ЖКГ, енергоефективності та енергозбереження. 

   Загальновідомо, що друковані підручники та посібники застарівають упродовж найближчих 3-5 років (за виключенням математичних або природничих дисциплін), особливо в умовах динамічних змін, які відбуваються в нашій країні. 

   Тому приведення у  відповідність до сучасного законодавства та державної політики викладених у ПДН навчальних курсів «Основи енергопостачання та енергозбереження» для учнів 6-8 класів та «Абетка з основ житлово-комунального управління» для учнів 9-11 класів, підвищує їх пізнавальну та практичну цінність не лише для безпосередніх учасників Проекту, але й для їхнього оточення. 

  Для успішного впровадження у 2018-2019 н.р. Шостої хвилі Проекту спеціалісти ВБО «Інститут місцевого розвитку» з юридичних, економічних та технічних питань, згідно з новаціями Законів України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», «Про ринок електричної енергії», «Про житлово-комунальні послуги», «Про енергетичну ефективність будівель» тощо, внесли необхідні зміни в обидва курси (інформаційні матеріали, презентації, задачі, тестові, кейсові та інші завдання). 

  Зокрема, актуалізовано інформацію щодо засад забезпечення енергоефективності та зменшення споживання енергії у будівлях; управління багатоквартирним будинком; норм законодавства, якими регулюється діяльність енергопостачальних підприємств; відносин між виконавцями та споживачами житлово-комунальних послуг; принципів функціонування та регулювання ринків енергетики та комунальних послуг, питань формування тарифів, запровадження комерційного обліку комунальних послуг та оплати за спожиті послуги і т. ін. 

  За даними 2017-2018 рр. оновлені статистика та інша додаткова інформація.

   Таким чином, навчання у ПДН Проекту за курсами «Основи енергопостачання та енергозбереження» й «Абетка з основ житлово-комунального управління» дасть змогу учням пілотних шкіл не лише отримати актуальні та корисні знання в галузі енергоефективності та житлово-комунального управління,  які неодмінно знадобляться їм як сьогодні, так і у майбутньому, але й поділитися ними з батьками, друзями, знайомими, сусідами, що залучаються до участі в нашому Проекті по всій Україні. 

  Не шукайте сумнівну  інформацію в Інтернеті – навчайтеся у ПДН Проекту «Енергоефективні школи: нова генерація»!

   Проект «Енергоефективні школи: нова генерація» - це країна актуальних знань!