Результати Всеукраїнського родинного конкурсу «Зберігаймо ресурси вдома!»

Лідерами Конкурсу стали:

1) Родина учня Київського ліцею «Престиж» Олексія Гребенюка, яка впровадила такі енергоефективні заходи: заміна ламп розжарювання на світлодіодні (10 шт.) та побутової техніки на енергозберігаючу, а саме: заміна електричної плити 1988 р.в. на більш енергоефективну 2017 р.в., заміна пральної машини та придбання електричного чайнику.

2) Родина учня 10-А класу ЗСШ №72 м. Запоріжжя Ігора Дьяченка, яка замінила лампи розжарювання на енергоефективні люмінесцентні лампи потужністю 15 Вт, що зумовить економію до 80% електроенергії на потреби освітлення. 

Переможці отримають від Проекту сушарки для фруктів та овочів. 

Такий електропобутовий прилад буде корисним як для домашнього господарства, так і з погляду економії енергоресурсів і турботи про довкілля. Адже на вирощування овочів та фруктів витрачається значно менше енергії, ніж на вирощування худоби. Тому ті, в чиєму раціоні переважають овочі та фрукти, піклуються не лише про своє здоров’я, але і про здоров’я нашої планети. 

Нагадуємо, що у проміжному етапі Конкурсу перемогла родина учня Новодонецької ЗОШ I-III ст. №16 Віталія Ферлієвича, яка замінила лампи розжарювання на світлодіодні та старий холодильник на обладнання із класом енергоефективності А++. 

Родина Віталія Ферлієвича вже отримала у подарунок мікрохвильову піч.

Про зручності використання мікрохвильовій печі загальновідомо. Мікрохвильова піч зберігає близько 80% вітаміну С, тоді як страви, що приготовані традиційними методами, містять лише 40-60%. Важливими перевагами при застосуванні цього приладу є також економія часу та електроенергії. 

Тож наші лідери не пожалкують, що взяли активну участь та перемогли у родинному Конкурсі, який продовжиться і для учасників 6-ї хвилі (2018-2019 н.р.).

Станом на 31 травня 2018 року учасники Конкурсу подали 110 звітів про впровадження енергозберігаючих заходів. 

Загальна економія енергії становить 50  МВт·год/рік. 

Економія коштів: 70 тис. грн/рік.

Інвестиції: 370 тис. грн.

Основним критерієм для визначення переможців Конкурсу був енергетичний ефект від упроваджених заходів – показник зменшення споживання енергії (кВт·год).

Ще раз вітаємо наших переможців та їх економні родини! А усім учасникам дякуємо за активність та збереження ресурсів вдома!