Поєднання приємного з корисним: підбили підсумки Проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація» для міжрегіональних класів з Бурштина та Зеленодольська і на морі побували

 Час плине, але теплі спогади залишаються з нами назавжди. Пропонуємо згадати як це було. Тож з 16 по 18 травня цього року учні та викладачі міжрегіональних класів із Бурштина та Зеленодольська відвідали базу відпочинку "Факел", що розташована на березі Азовського моря. За ці чудові і насичені подіями  дні ми підбили підсумки Проекту, обговорили виконані плани і амбітні задуми, брали участь у квестах та воркаутах, почули про силу вітру та електростанції, власноруч зібрали моделі енерговітряків. Але найбільшою родзинкою заходу стала екскурсія на Ботієвську ВЕС. 

 Як ви вже зрозуміли, організатори з Інституту місцевого розвитку разом із представниками компанії ДТЕК підготували для учасників Проекту дуже оригінальну та інтенсивну програму. Сумувати не було коли. У перший день встигли поселитись, провести нараду та погуляти територією бази.

 У четвер на бурштинців та зеленодольців чекав найбільш цікавий та наповнений активностями день, під час якого учні прослухали презентацію про енергію вітру, а потім разом із Володимиром Колієнком власноруч побудували вітряки з конструкторів.

 І нарешті, найпізнавальніша подія дня – екскурсія на Ботієвську ВЕС. Це не просто станція, а справжнє втілення енергоефективності у реальність, тож поїздка стала логічним продовженням освітнього Проекту. Учнів та викладачів розділили на дві команди. Поки перша група отримувала знання та захоплювалась станцією, друга - активно проводила час у компанії веселих та винахідливих спеціалістів із «Лабораторії божевільних вчених».

 Друзі, в черговий раз, спільно проходили завдання за завданням, пересуваючись уздовж пляжу, парковою зоною, насолоджуючись краєвидами та вдихаючи свіже морське повітря. Потім ввечері відбулася найочікуваніша подія усієї подорожі – підведення підсумків та нагородження міжрегіональних класів - переможців 5-ї Хвилі Проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація», серед яких:

1 місце - Апостолівський районний ліцей-інтернат (далі – АРЛІ) і Бурштинська гімназія

2 місце - Зеленодольська ЗОШ #2 і Бурштинська ЗОШ #2

3 місце - Зеленодольська ЗОШ #1 і Бурштинська ЗОШ #3

Також нагородженими були школи-переможці Проекту за результатами онлайн гри «Розумний будинок»:

1 місце - Зеленодольська ЗОШ #2 і Бурштинська ЗОШ #2

2 місце - Зеленодольська ЗОШ #1 і Бурштинська ЗОШ #3

3 місце - АРЛІ і Бурштинська гімназія

 Відібрано 20 найкращих учнів: із Зеленодольської ЗОШ #1 це Катерина Уділова, Анастасія Зуєва, Юлія Яцишина; з Бурштинської ЗОШ #3 -  Зубрицька Ірина, Віталія Критович, Юлія Коцур; із Зеленодольської ЗОШ #2 - Валерія Гаврилко, Олександра Давиденко, Володимир Розвадовский; з Бурштинської ЗОШ #2 - Аліна Кліщ, Максим Глезнер, Анастасія Антошків, Білоус Богдан; з АРЛІ -  Олександра Бурага, Олександра Харькова, Олександра Цехович, Ніколь Гусак; із Бурштинської гімназії - Юлія Горин, Інна Кулеба, Тетяна Ігоніна. Вони братимуть участь у новому Проекті ДТЕК під назвою «Кар’єра 4.0», про який ми розповімо вам трохи пізніше. 

 Останнього дня перебування на морі друзі разом активно проводили час та отримали чергову порцію цікавих експериментів від «Лабораторії божевільних вчених».

 А ввечері відбувся найемоційніший момент – прощання, з надією на наступну зустріч.

 Ось що пише учасниця Проекту Юлія Яцишин на своїй сторінці у Facebook про подорож: «Чудові дні, море розваг та нових знань ! А головне - підсумки нашого спільного проекту "Енергоефективні школи" -  Зеленодольськ-Бурштин. Усі групи, а це три школи Зеленодольська і три навчальних заклади Бурштина належать до  п’ятірки кращих шкіл серед 875 !!!!! Море сюрпризів та подарунків, головний сюрприз для мене - це новий проект від ДТЄК із професійної освіти для 20 учнів Зеленодольська і Бурштина, і вже восени разом із друзями з великим задоволенням буду брати участь у цьому проекті, подорожувати різними містами та дізнаватися про вищі навчальні заклади України».

 Тож усе це доводить, що Проект ДТЕК "Енергоефективні школи-нова генерація" об'єднує міста, породжує дружбу і виховує енергоефективне покоління!