Як гриби після дощу: до участі у ПДН на новий 2018-2019 н.р. щодня долучаються нові школи

    Час плине дуже швидко. П’ятій хвилі Проекту ДТЕК «Енергоефективні школи: нова генерація» (далі – Проект), з її новинами та конкурсами, навчанням з енергоефективності та житлово-комунального управління, віртуальним та реальним «Розумним будинком», міжрегіональними класами та круглими столами тощо, практично залишається місяць активної діяльності. 

     Безумовно, що за цей час ще буде багато як запланованої роботи, так і нових цікавинок, що стали спільним продуктом компанії ДТЕК, яка фінансує Проект, та Інституту місцевого розвитку, який його успішно впроваджує на теренах нашої країни. Учасники Проекту зможуть долучитися до  конкурсу «Посади дерево», продовжити боротьбу за зменшення споживання електроенергії, разом із батьками економити енергоресурси вдома тощо. 

       Але треба думати і про майбутнє. Україною котиться шоста хвиля Проекту, яка захоплює все нові та нові ЗНЗ, набір яких  розпочався 1 квітня цього року

      За цей час заявки на участь у наступному навчальному році в інноваційній абсолютно безкоштовній програмі дистанційного навчання (ПДН) подали 90 шкіл, які раніше не брали в ній участь. Серед областей із найбільшою кількістю нових ЗНЗ: Львівська (25 шкіл), Запорізька (18 шкіл) та Донецька (11 шкіл). 

      Ще понад 50 наших шкіл-учасниць п’ятої хвилі вже обрали курси, за якими їхні діти навчатимуться у 2018-2019 н.р. Зауважимо, що ці школи мають пріоритет під час конкурсного відбору ЗНЗ України на участь у нових хвилях нашого Проекту.

Завдяки реформі освіти, Нові Українські Школи зможуть самостійно формувати освітні програми, складати навчальні плани і програми з навчальних предметів відповідно до стандартів середньої освіти, обирати підручники, методики навчання і виховання. Але сьогоднішні школярі також повинні відчути зміни і отримати кращу якість освіти. 

Тому приєднуйтеся до вивчення курсів практичної спрямованості: курсу за вибором «Основи енергопостачання та енергозбереження» (для учнів 6-8 класів) і факультативного курсу «Абетка з основ житлово-комунального управління» із грою «Розумний будинок» (для учнів 9-11 класів). Ці курси сприятимуть формуванню в учнів ваших шкіл таких компетентностей, які допоможуть їм орієнтуватися і досягати успіху у складних реаліях сьогодення і дорослому житті. 

Остання новина: лише за один день (26.04.18) та ранок 27.04.18 подано близько 60 запитів від шкіл на участь у нашому Проекті.