Організаційно-підготовчий етап НДР обласного рівня успішно продовжується

Із приємністю повідомляємо нашим  шановним читачам, що впродовж вересня-жовтня цього року проходить перший (організаційно-підготовчий) етап науково-дослідної роботи (НДР) обласного рівня на тему «Розробка механізмів розвитку компетентностей з енергоефективності та енергозбереження здобувачів загальної середньої освіти на засадах міжгалузевої  інтеграції» у 2021-2024 роках. Експериментальна робота впроваджується на базі нашого  дуже популярного серед учасників проєкту «Енергоефективні школи: нова генерація» курсу за вибором «Мій енергоефективний будинок» для 4-го класу.

Що зроблено за цей нетривалий час?

Вже створено науковий комітет (НК) НДР у складі профільних спеціалістів ВБО «ІМР» та представників комунального закладу освіти Дніпровської академії неперервної освіти Дніпропетровської обласної ради. НК  буде очолювати та координувати науково-методичну діяльність експериментальних закладів загальної середньої освіти Дніпропетровщини.  

Ми готуємо тристоронній Меморандум про співпрацю у рамках виконання НДР між ВБО «ІМР», компанією ДТЕК та Дніпровською академією неперервної освіти.

Продовжується реєстрація шкіл на онлайн платформі. Станом на 17 жовтня зареєструвалися 15 шкіл. Відповідно реєстрацією охоплено 15 вчителів, 14 класів (один клас ще не зареєстрований) та 334 учні.  Ще 5 ЗЗСО  подали заявку на курс «Мій енергоефективний будинок», але наразі вчителі, класи та учні поки ще не зареєстровані.

Більшість вчителів пілотних 3-іх класів  провели первинне тестування учнів та їхніх батьків, щоб дізнатися про рівень обізнаності дітей та дорослих  щодо енергоефективності, енергозбереження та житлово-комунального управління. Ми обов’язково ознайомимо вас, шановні читачі з вихідним рівнем поінформованості учасників нашої експериментальної роботи.  щодо цих злободенних питань.  

нашого проєкту, четвертий етап конкурсу «Екомрія» вже триває, з нами мрії здійснюються.