ВБО «ІМР» розпочинає проєкт зі створення освітнього онлайн-курсу «Збережемо довкілля разом» для 4-го класу

Як відомо нашим шановним читачам, ВБО «ІМР» взяв участь у національному конкурсі інновацій EastCode 2021. На конкурс подали 312 заявок. ІМР став одним із дев’яти переможців. 

Оцінювання відбулося  за такими  критеріями: інноваційність, соціальний вплив, реалістичність та масштабованість запропонованого проєкту.

ІМР обрав дуже актуальну для України та світу тему: «Охорона навколишнього середовища, сталий розвиток та відповідальне споживання». Наша заявка в якості інноваційного рішення передбачала розроблення та впровадження сервісів екологічної освіти для початкової школи - онлайн курсу «Збережемо довкілля разом» для 4-го класу. 

Цей освітній курс  спрямований на розвиток свідомості молодого покоління в царині охорони довкілля і економного споживання ресурсів. Розроблений курс буде розміщений на онлайн платформі, і будь-який заклад освіти – у місті, селі чи селищі зможе використовувати його для навчання. 

Проєкт розпочався. Ми розробили зміст посібника -  низку тем, що міститимуть 17 уроків включно із практичними заняттями, до виконання яких будуть залучатимуться дорослі члени родин здобувачів освіти. 

Попереду в нас напружена і дуже цікава робота. Збережемо довкілля разом! 

 

Для довідки

Проєкт « Збережемо довкілля разом », який є переможцем національного конкурсу інновацій EastCode 2021, реалізує ВБО ІМР за технічного адміністрування Center42 у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.