Команда ІМР стала одним із дев’яти переможців національного конкурсу інноваційних рішень для громад Східної України EastCode 2021

Ініціативу організовано Агентством інновацій Center42 та платформою кар'єрного розвитку Happy Monday у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та у партнерстві з Донецькою та Луганською ОДА за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. На конкурс було подано 312 заявок.

Роботи оцінювалися комітетом Організаторів та Почесним журі на основі наступних критеріїв: інноваційність, соціальний вплив, реалістичність, масштабованість запропонованого проєкту.

Ми розробили заявку на тему «Охорона навколишнього середовища, сталий розвиток та відповідальне споживання». Вона, з-поміж іншого,  передбачала інноваційні рішення щодо  розроблення та  впровадження сервісів екологічної освіти дітей.

ІМР вже давно займається інформаційно-просвітницькою роботою з екологічних та кліматичних питань, а також є першопрохідцем  онлайн-освіти, в тому числі й для початкової школи.  Дрім тім Energyschool представила на конкурс заявку щодо розроблення інноваційного освітнього онлайн курсу «Збережемо довкілля разом» для 4-го класу.

Оцінювання проєктів відбувалося у декілька етапів. Ми пройшли технічний відбір та півфінал, і у фіналі конкурсу виконавчий директор ВБО «ІМР» Руслан Тормосов презентував наш проєкт почесному журі онлайн.

 

Наша ідея зацікавила журі і отримала високу оцінку. Кирило Мазур:  «Мені та іншим членам журі дуже сподобався проєкт освітнього курсу на тему екології для 4-го класу. Він спрямований на те, щоб розвивати свідомість молодого покоління в напряму охорони довкілля і економного споживання ресурсів, що є дійсно важливим для східного регіону.   . Курс буде розташований на онлайн платформі і будь-який заклад  може використовувати його для навчання. Команда, яка запропонувала цю ідею,  має дуже добрий досвід створення онлайн курсів – і тому ми сподіваємося, що інноваційний онлайн курс, який буде розроблений і впроваджений у школах сходу України, сприятиме розвитку екологічної свідомості наших громадян із дитинства».